En av borriggarna som ska användas i projektet kommer precis från Krakow i Polen och görs nu klar för transport till FBG och Ullared.

HP Borrningar har återigen fått förtroendet av Falkenbergs Värmeteknik AB och kommer att borra ett femte geoenergilager till Gekås i Ullared.

Trots pandemin har efterfrågan på våra tjänster varit hög under året, då världens andra stora utmaning fortfarande är hållbarhet och förnyelsebar energi.

-Det är kul att återigen arbeta med våra borrarkompisar från syd, säger Christoffer Jönsson, delägare till Falkenbergs Värmeteknik AB. Denna gång ska vi bygga en anläggning där 180 kW installerad värmepumpseffekt hämtar energi från ett kollektorsystem med cirka 4000 meter aktiv borrhållslängd .

Martin Svensson som också är delägare och hjälper Christoffer i projektet, intygar att samarbetet mellan bolagen först och främst är professionellt, men att företagskulturerna, personkemin och god kamratanda gör att man tillsammans hittar lösningar som är till gagn för kunden genom utmaningarna som alltid infinner sig i ett stort projekt”

Patrik Fernbrant som är arbetsledare för borrningen har denna gång samlat hela HP-Gruppen med systerbolagen SVEA Construction och MBE Brunnsborrning AB för att genomföra borrningarna på mest effektiva och bästa sätt.