Jan Åbjörnsson blir intervjuad av Sveriges Radio

Strålande sol och semestertider är drömmen för många, men på HP Borrningar innebär det högtryck och lite personal.

– Det är ansträngt nu, berättar Niklas Jönsson, projektledare på HP Borrningar. Det är många som är utan vatten och trots att vi jobbar på så fort vi kan hinner vi inte hjälpa alla i den takt vi önskar. Det är framförallt fastigheter med grävda brunnar som har problem eftersom bristen på nederbörd har lett till låga grundvattennivåer. Är vattnet slut i brunnen finns det oftast inget att göra utan då måste man göra en ny vattentäkt, det har i sin tur lett till långa leveranstider för borrning avslutar Niklas.

Det torra vädret verkar hålla i sig och problemen det orsakar fortsätter. Som Niklas berättar är situationen ansträngd redan nu men vi har inte sett vändningen än, tvärtom. Vi jobbar på med alla våra tillgängliga resurser och försöker hjälpa till så fort vi kan. Tyvärr kan det även leda till längre svarstider på både mail och telefon.

Situationen har även uppmärksammats i medier på olika sätt, på bilden ser ni när Sveriges Radio intervjuar Jan Åbjörnsson som fick sin nya brunn i sista minuten. Inslaget kan ni höra här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7002196

Även ATL skriver om problemen:

http://www.atl.nu/lantbruk/torkan-ger-jobb-i-branschen/

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]