Borrning till stärkelsefabriken i Nöbbelöv

Grundvattennivån

Grundvattennivåerna runt om i Skåne är fortsatt låga och många har fortfarande problem med tillgång till vatten.

– Det är framförallt grävda brunnar som påverkats av bristen på nederbörd berättar John Olsson på HP Borrningar. Den nederbörd som kommit senaste veckorna har inte påverkat grundvattnet nämnvärt utan tas till stor del upp av växtligheten. Troligtvis har vi inte nått kulmen än utan följdverkningarna på sommarens torka kommer vi se lång tid framöver.

Rekordbrunnen

I slutet på sommaren avslutades borrningen för brunn nr 2 på Stärkelsefabriken i Nöbbelöv utanför Kristianstad. Efter provpumpning visar det sig att brunnen har en enorm kapacitet och kan benämnas som en rekordbrunn.

– Borrningen har bjudit på många extrema och ovanliga utmaningar och vi är självklart väldigt nöjda med resultatet berättar Jonas Hallberg som varit borrtekniker i projektet.

Sommarens projekt

Till följd utav värmen har sommaren varit hektiskt för oss och vi har inte alltid hunnit hjälpa alla i den utsträckning vi önskat. Vi har förstärkt vårt team med 2 personer under året vilket underlättat avsevärt.

Energi projektet till Brf Hagalund i Malmö som bland annat innefattat borrning av 48 brunnar med inkoppling har avslutats. Projektet har utförts i 2 etapper med uppehåll över sommaren. Skånska Energi Lösningar har varit beställare för HP Borrningar.

Vi har även borrat för 2 Biltema varuhus, ett i Varberg och ett i Avesta och under sensommaren hjälpte vi återigen Ölänningarna med prospektering för vattentäkter.

Fredrik Olsson, projektledare på HP Borrningar berättar om en ovanlig sommar:

Jag kan inte minnas nån period då vi haft så många vattenbrunnar i orderlistan. Bristen på nederbörd märks tydligt och vi har alla kämpat i värmen för att lösa problemen så snabbt som möjligt.