Alabamas guvernör läser om HP

Tony Jernström och Robert Bentley, Alabamas guvernör och tidigare medlem i energikommissionen diskuterar geoenergins möjligheter i USA och Alabama.

HP Borrningar var under förra veckan på besök i Alabama, USA med en delegation av andra borrföretag för möte med bland annat guvernören i Alabama, borgmästaren i Scottsboro, samt andra personer verksamma på myndigheter i Alabama.

I de förenta staterna har intresset för geoenergi de senaste åren ökat, men de ligger trots det efter Sverige rent tekniskt, som är världsledande. Sedan ett år tillbaka är professor Jeffrey Spitler på besök på Chalmers Tekniska högskola genom Fullbrightfinansiering för att lära sig mer om geoenergi.

Detta har gjort att HP Borrningar tillsammans med bland annat Stures Brunnsborrningar har valt att undersöka möjligheterna att bidra på den amerikanska marknaden.

Artikel i lokaltidningen.