Rallyt lockade i år rekordmånga deltagare, bland andra äventyraren Renata Chlumska, rallyproffset Tina Thörner och DM2:anJonas Wigrup. Intresset för elbilar och laddhybrider ökar snabbt. Att bilarna och tekniken berör fler än någonsin märks på Oresund Electric Car Rally, OECR, som snabbt blev fulltecknat

Det stora intresset har gjort att gränsen på 60 medverkande bilar höjts till 70. OECR är öppet för företag och privatpersoner och lockar den danska och svenska elbilseliten med många beslutsfattare och politiker. Bland sponsorerna finns kommuner, regioner, teknikföretag, energibolag och biltillverkarna Mitsubishi, Nissan och Renault. Huvudarrangör är det politiska samarbetsorganet Öresundskommittén som vill lyfta fram den dynamiska och gröna Öresundsregionen.

Ytterligare ett rekord slogs samma helg: Guinness världsrekord i kategorin Största elbilsparad (Largest Parade of Electric Cars). Rekordförsöket arrangerades av danska Region Hovedstaden och slogs på Öresundsbron på söndagseftermiddagen.Naturligtvis deltog HP Borrningars Rallybil och är nu officiell världsrekordhållare.

 

http://www.oecr.org/category/nyheter/

http://www.laddaelbilen.se/2014/09/14/rekord-f%C3%B6r-%C3%B6resund-electric-car-rally-2014-23176873

http://www.thelocal.se/20140922/record-electric-car

http://www.oecr.org/oecr-giver-sit-stod-for-guinness-world-record/

Elbilsrally

DSC01163