Högkvalitativ brunnsborrning

HP Borrningar är ett komplett brunnsborrningsföretag som borrar för såväl bergvärme och vatten som för undersökning. Med brett kunnande och lång erfarenhet levererar vi livskvalité genom rent vatten.

Sedan HP Borrningar grundades 1959 har utvecklingen aldrig stått stilla. Vi har alltid fokuserat på att leverera högteknologiska och högkvalitativa lösningar för brunnsborrning, vare sig det har gällt vattenborrning eller energiborrning.

Vi borrar enligt Normbrunn -07 och innehar personcertifikat från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Vi ligger i den tekniska framkanten med möjlighet till filmning och rakhetsmätning av borrhål likväl som TRT-utrustning vid större bergvärme- och geoenergianläggningar.

Hos oss kan du få hjälp då du har pumpproblem, för lite vatten i brunnen eller vattenkvalitén är undermålig. Vi renoverar och rekonditionerar befintliga brunnar beroende på er brunns förutsättningar och har ett stort lager med pumpar.

Allt vi gör genomsyras av:

Livskvalité genom rent vatten.

Bergvärme, eller geoenergi som det också kallas, är ett effektivt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader och utnyttja den värme som solen lagrar i marken.

5000 liter per timme

Dricksvatten, bevattning eller vatten till kommun? Vi förfogar över många tekniker och många storlekar för att tillgodose just ert behov när det kommer till vattenborrning.

undersöka vattenkvalité

Livsmedelsverket rekommenderar att man analyserar sitt vatten vart tredje år för vanliga hushåll och varje år om man har små barn. Vi hjälper er att analysera vårt viktigaste livsmedel.

Filter

Orenheter i olika former i sitt vatten är vanligt. De flesta föroreningar går att lösa med ett vattenfilter. Vi har stort kunnande när det kommer till vattenfilter.

Har du problem med din brunn? Sinar den eller är vattnet otjänligt? Är det något annat som skapar problem? Vare sig det gäller grävda eller borrade brunnar, kan vi vara er behjälpliga.

Vad kostar det att borra en brunn, pumpproblem, lite vatten i brunnen, dålig vattenkvalité eller något annat? Vi försöker här besvara vad många av de vanligaste problemen beror på.

Ska du pumpa vatten till din sommarstuga eller ska du ha den till bevattning? Är din brunn 20 meter djup eller 150? Vi har alltid ett stort lager pumpar och snabb leverans.

Filmning brunn

Har du ett specialprojekt? Ska väldigt mycket borras? Ska det utföras speciella mätningar? Ska det filmas i brunnen? Vi har resurserna för större projekt.

Aktuellt på HP Borrningar

Borgeby fältdagar 2023

Möt oss på Borgeby fältdagar i monter J31 Även detta år hittar ni oss på Borgeby fältdagar. Missa inte att besöka oss i monter J31 Väl mött!

Historisk byggnad i Köpenhamn får geoenergi

Borriggen på väg ner i källaren på Grundtvigs hus i Köpenhamn för att borra för geoenergi. HP Borrningar har tillsammans med Energi Machines fått möjligheten att hjälpa det anrika Grundtvigs hus i Köpenhamn [...]

Geo Energi till Svenska Mästare!

Ystad IF, Svenska mästare i handboll Dom nyblivna mästarna i handboll har under året valt att satsa på förnybar energi tillsammans med HP Borrningar, Geobatteri och Skånska Energilösningar. Läs hela artikeln från Skånska [...]

  • Comaccio 900

Tillskott i maskinparken på HP Borrningar

Comaccio 900 GEO på sitt första uppdrag För att möta efterfrågan på borrning av större dimensioner samt för att effektivare kunna genomföra entreprenadprojekt med lång rördrivning har HP Borrningar investerat i en Comaccio [...]

Året som gått 2021

Rent vatten och ren energi behöver tryggas oavsett konjunktur eller restriktioner .. ”Vi är tacksamma för att återigen ökat omsättningen för HP Borrningar under 2021” säger Fredrik Olsson projektledare   på  HP Borrningar. Sakta men säkert [...]

Geoenergi i Polen

Provborrning för Geoenergi till sjukhus i Sieradz Energy Machines, LKAB Wassara, HP Borrningar och SVEA provborrar i Sieradz.  Under våren och sommaren har Energy Machines tillsammans med LKAB Wassara, HP Borrningar [...]

Lantbruksnytt

Lantbruksnytt besökte Lilla Klåveröd för att prata om energilösningar De flesta av våra kunder kommer till oss genom goda vitsord och rekommendationer, så vi är inte så vana att göra reklam för oss [...]

  • Pär Malmborg

Ny VD i Borrföretagen

Tony Jernström, styrelsemedlem i Borrföretagen samt nye vd´n i Borrföretagen Pär Malmborg på studiebesök hos HP Borrningar i Klippan. Båda med erfarenheter från olje- och gasborrningsindustrin vilket kommer väl till pass i den resa [...]

Certifierad borrare