Borriggen på väg ner i källaren på Grundtvigs hus i Köpenhamn för att borra för geoenergi.

HP Borrningar har tillsammans med Energi Machines fått möjligheten att hjälpa det anrika Grundtvigs hus i Köpenhamn att uppnå DGNB-platinum certifiering.

Energy Machines kommer förvandla fastigheten till en högpresterande energimaskin och har ännu en gång valt HP Borrningar och konceptet UrbanGeo som partner för borrning. Fastigheten kommer att generera, lagra och återanvända sin egen energi som ett helt elektriskt geotermiskt integrerat system, utan någon anslutning till fjärrvärmeleverantörer.

36 stycken brunnar ska borras till 240m djup i källaren på byggnaden. Den speciella arbetsplatsen har bjudit på spännande utmaningar men noggranna förberedelser har gjort att arbetet flutit på bra berättar Erik Rolfsson, Borrtekniker på HP Borrningar.

Läs mer på Energy Machines hemsida här