HP Borrningar fyller 60 år


Torkan 2018
Sommaren 2018 var speciell på många sätt och även om den är över kommer den sent bli glömd. På många håll märks den fortfarande av då grundvattennivåerna långt ifrån återställts. Mycket hänger på mängden nederbörd under de kommande månaderna och har grundvattenmagasinen inte återhämtat sig när sommaren börjar kan det bli ett tufft läge till hösten igen. Sveriges Geologiska Undersökning, SGU, har uppdaterad statistik över grundvattennivåer runt om Sverige, är man osäker om situationen där man bor kan man vända sig till SGU för information.

HP Borrningar fyller 60
2019 är året då HP Borrningar fyller 60 år! Det kommer vi uppmärksamma på olika sätt under året. Bland annat har vi producerat informationsfilmer där du som kund på ett enkelt sätt kan få information om hur arbetet på din fastighet kan gå till. Håll utkik på vår Facebook sida och Youtube kanal.
I och med jubileumet så kommer vi även synas lite extra under 2019. Förutom den årliga mässan på Borgeby där vi ställt ut i många år kommer vi bland annat även synas på VA dagarna i Halmstad och företagsdagarna i Ängelholm. Har ni frågor om någon av våra tjänster är ni välkomna till vår monter!

Stark inledning på året
2019 har börjat i högt tempo. Vi har tillsammans med våra kollegor på MBE Borrning redan hunnit borra ett par Biltema varuhus.
– Vi har gjort en skola i Teckomatorp där vi både borrat, grävt och kopplat in berättar Patrik Fernbrant, projektledare på HP Borrningar. Just nu gör vi den sista inkopplingen på en skola i Kågeröd och om ett par veckor börjar vi ett projekt på 12 brunnar till ett hyreshus i Helsingborg.

Niklas Jönsson, arbetsledare på HP Borrningar, berättar om service och installations arbeten:
– Vi märker fortfarande av den torra sommaren då många fortfarande har problem med sitt vatten. Vi har installerat och bytt rekordmånga pumpar det senaste 6 månaderna. Nu under vintern har behovet av service på grundvattenvärme system ökat igen. Vi har duktiga killar och bra rutiner så vi betar av jobben i ganska rask takt avslutar Niklas.