Borrning startat på stort energiprojekt i Malmö

På Hagalund i Malmö byggs ett nytt geoenergisystem av Skånska Energilösningar, HP Borrningar och H1:an Markarbete i Skåne. Totalt skall 48 brunnar borras runt fastigheten innan H1:an tar över och utför gräventreprenaden. Borrningen utförs med Wassara borrning och är uppdelad i 4 etapper.

– Vi producerar 1 brunn om dagen i nuvarande tempo berättar Bartek Malysa, borrtekniker på HP Borrningar. Första etappen beräknas vara färdig på onsdag nästa vecka och dagen efter påbörjas grävarbetet.

Niclas Olsson är projektledare för Skånska Energilösningar som är totalentreprenör. Fastigheten är uppdelad på 4 hus som ska få vars 2 värmepumpar på vardera 88kW. Projektet beräknas vara färdigt till hösten 2018 berättar Niclas.

 

By |2019-02-04T12:52:15+02:00May 11th, 2018|Företagsnytt|Comments Off on Borrning startat på stort energiprojekt i Malmö