2017 ett rekordår på många sätt!

Alla år är unika men detta har verkligen varit speciellt. Det började med ovanligt låga grundvattennivåer på många håll i Sverige vilket ledde till vattenbrist i många hushåll. I slutet på året har den stora nederbördsmängden lett till att många grävda brunnar fått dåligt vatten och skapat problem på det sättet.

-Vattenborrningen har varit en ovanligt stor del av omsättningen detta året berättar Göran Persson.

Vi har gjort en del större vattenprojekt i år och har bland annat varit på Öland och har borrat till både Ramlösa och Kopparbergs bryggeri. Just nu håller vi även på med en ny uttagsbrunn till Lyckeby stärkelsen där det ställts höga krav på utförande och höga uttagsflöden. Provpumpning av brunnen är i full gång och resultatet verkar bli väldigt bra!

Fredrik Olsson, projektledare på borrning berättar om sin höjdpunkter 2017:

-Ett av dom roligare projekten i år har varit provborrningarna till Tekniska Verken i Linköping. Där samlade vi 5 duktiga kollegor i branschen och hjälptes åt. Projektet gick väldigt bra och vi hoppas så klart på ett fortsatt gott samarbete med både Tekniska Verken och Stures brunnsborrningar, Borrwik, MBE, Sveborr samt Bengt Dahlgren som samordnat projektet. Vi var också först ut i landet med att installera de nya 45mm kollektorerna från Mouvitech på Brf Jägaren i Lund. Det gick väldigt bra och vi kommer säkert se mer av dom i framtiden avslutar Fredrik.

Patrik, som också var en av projektledarna på Linköping projektet berättar om andra höjdpunkter från året:

-För mig som skidfantast var det extra roligt att hjälpa Vallåsen med deras nya snöfabrik. Ska bli kul att prova snön som vi varit med och producerat!

Under 2018 kommer vi lansera agenturen för Wellmaster. Det är en unik produkt för service och underhåll av borrade brunnar. Något som alla brunnar behöver förr eller senare. Metodiken passar allt från små hushållsbrunnar till bevattningsbrunnar och kommunala vattentäkter.

-Vi har mycket spännande på gång där lanseringen av Wellmastern är en av händelserna vi ser fram emot nästa år. Den kommer underlätta arbetet avsevärt och höjer kvalitén på rekonditionering av borrade brunnar berättar John Olsson, en av skaparna bakom Wellmastern.

Andre Jensen, tekniker på HP Borrningar ser fram emot att börja använda Wellmastern.

-Vi har haft en enorm ökning av underhåll på grundvattenanläggningar i Malmö området berättar Andre. Wellmastern blir ett välkommet tillskott och kommer underlätta arbetet avsevärt.

En stor ökning har vi även sett på filter för vattenrening där vi bland annat blivit Aqua Experts största återförsäljare berättar John.

Tony Jernström, VD på HP Borrningar är nöjd med året som gått:

-Tidigt på året fick vi besök av arbetsmiljöverket vilket naturligtvis alltid är lite nervöst. Efter lite småändringar fick vi väl godkänt för vårt arbetsmiljöarbete och vi ämnar såklart fortsätta i samma linje. Arbetet med det gemensamma bolaget Skånska Energilösningar fortlöper också enligt plan. Vi ser väldigt goda resultat och har fler Geokomfort anläggningar på gång. Framtiden för geoenergi tror vi ligger i finansierade lösningar och då är Geokomfort helt rätt i tiden.

Hela personalen på HP Borrningar tackar alla kunder för ett fantastiskt år och önskar befintliga och kommande kunder en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

By |2019-02-04T12:52:15+02:00december 22nd, 2017|Företagsnytt|Kommentarer inaktiverade för 2017 ett rekordår på många sätt!