IMG_0363

Många har läst om de alarmerande låga grundvattennivåerna på Öland i media och information om att hushålla med sitt vatten har gått ut till boende på Öland.

Man har gått ut med informationen till skolor och Lilla Aktuellt var på plats och intervjuade kommunen och kommer att visa ett reportage i TV.

”Läget är minst sagt allvarligt och Mörbylånga kommun har tvingats köra vatten i tankbilar från fastlandet” berättar HP Borrningars projektledare Patrik Fernbrant. HP Borrningar har under de senaste veckorna borrat och gjort brunnsarbeten inom Ölands sydligaste kommun. Vi har anpassat en 7,5 tons Atlas Welldrillrigg för uppdraget, då det är känslig miljö där borruppdragen utförts. ”Vi har bland annat borrat inom naturreservat där det krävdes dispens från Länsstyrelsen med strikta restriktioner på genomförandet”, säger borroperatören Tonie Segelson, stolt över det lyckade resultatet.

Projektet är ett framgångsrikt samarbete tillsammans med konsultföretaget Structor och Mörbylångas kommuns representanter. Projektet har genererat flera fungerande vattentäkter, som nu akut kopplas på vattennätet.

Kontakt:
Göran Persson
HP Borrningar AB
Tel: 0435 – 10 900